Shop Mobile More Submit  Join Login
Csillagszemu juha'sz by hazumonster Csillagszemu juha'sz by hazumonster
Szóóval a suliban volt egy népmese illusztrációs pályázat és gondoltam benevezek : D Remélem felismerhető, hihető hogy ő itten a Csillagszemű Juhász
Texture from google
enjoy
Add a Comment:
 
:iconeenii:
EeNii Featured By Owner Apr 15, 2013  Student Filmographer
Hello!
You have been featured here: [link] :D
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Apr 15, 2013  Student
óó hát nagyon szépen köszönöm : )
Reply
:iconeenii:
EeNii Featured By Owner Apr 15, 2013  Student Filmographer
bocsi,h angolul írtam, csak mindenkinek 'körüzenetben' ment :'D
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Apr 15, 2013  Student
gondoltam, semmi baj : D
Reply
:iconaaxii:
aaxii Featured By Owner Mar 1, 2013  Hobbyist Traditional Artist
jaj hát ezt a csuda művedet meg csak most vettem észre.
MESÉS minden szempontból, imádom, hatalmas elismerésem megint csak!;)
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Mar 2, 2013  Student
oo hát köszönöm szépen : 3
Reply
:iconmaxyvert:
maxyvert Featured By Owner Jan 26, 2013  Student Traditional Artist
Feature time!!! [link] :heart:
Reply
:iconi--zoldalma--i:
I--Zoldalma--I Featured By Owner Nov 7, 2012
Na és mi lett ezzel a pályázattal, nyertél?
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Nov 7, 2012  Student
még nem tudni : D
Reply
:iconpacuha:
pacuha Featured By Owner Nov 1, 2012
megkérdezhetem, hogy hogyan digitalizáltad?
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Nov 2, 2012  Student
suli bescannelte nekem : )
Reply
:iconpacuha:
pacuha Featured By Owner Nov 3, 2012
áhá! :D
Reply
:iconpagodacomics:
PagodaComics Featured By Owner Oct 22, 2012  Professional General Artist
HŰŰŰ amindenit! Bárcsak lennének ilyen meseillusztrációk tényleg... Te még nem gondoltál rá, hogy foglalkozz azzal? Vagy nem szereted, ha megmondják, mit rajzolj?
Imádom a színeket és ahogy a mintákat összeraktad, A sráci is helyes. És igen - felismerhető! :D
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 22, 2012  Student
ez a terv, ez a terv : D hogy illusztrátor leszek többek között. remélhetőleg összejön a dolog : 3 köszönöm szépen
Reply
:iconpagodacomics:
PagodaComics Featured By Owner Oct 24, 2012  Professional General Artist
KLASSZ!!! Akkor hajrá: összeállítani egy portfóliót és megkeresni a kiadókat, egy-kettő, már látni akarom a ,esekönyvedet a könyvespolcokon! :D
Haha, de most komolyan. Vágj bele. Ém is ezt tervezem, hogy leülök, átnézem a cuccaimat és megkeresek kiadókat Decemberben. Itt az Újév, remek alkalom megtalálni az új lehetőségeket! =)
És én már próbálkoztam korábban (2007ben), lett is belőle 2 megrendelésem. ^^
10 kiadóból kettő érdeklődött, de ne tudd meg, milyen gagyi dolgokat küldtem akkoriban. XD;
Szóval igen jók az esélyeid. És ne feledd el megkérni az árát. ^^
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 24, 2012  Student
ohh, igazán? ez egy jó lehetőségnek hangzik cska enmtudom hogyan kezdjek bele. meghát most töltöttem be a 18-at ugyhogy nemtudom mennyi esélyem lenne. De baromi jol hangzik... szerencsétlen vagyok, mi? : D
Reply
:iconpagodacomics:
PagodaComics Featured By Owner Oct 31, 2012  Professional General Artist
A kor nem számít: úgysem tudják meg, a PORTFOLIO számít! Meg a kiállás (azt még én is gyakorolom).

Címeket egyébként könnyű szerezni: bemész a könyvesboltba, megkkeresed a gyerekrészleget, felírod a kiadókat és a honlapjukon megtalálod az elérhetőségüket. =)

Szóval összeszedsz kb 5-10 képet (túl sok nem jó, mert úgysem nézik meg). Képeid legjavát, némileg változatos színvilág/téma/technika legyen benne, vagy ha teljesen egységes a stílusod, akkor elég 5 - a LEGSZUPEREBBEK közül. Ezt nem túl nagy felbontásban, de élvezhető minőségben (érdemes JPGben) elküldöd kiadóknak e-mailben, egy rövid levéllel, miszerint nagyon szereted a kiadványaikat és szívesen dolgoznál velük, mert ...(ide írsz passzoló dolgokat - nem kell hazudni, csak találj valami közöset: igényes mesék, inspirálóak, valami, ami igaz a kiadóra és motivál téged).

Vagy válaszolnak, vagy nem. NEM SZABAD ELKESEREDNI. Mint minden állásnál: több a nem, mint az igen. Csak küldözgesd. És akár évente elküldheted ugyanazoknak is (csak tedd bele az új rajzokat). Ártani nem árt: azóta lehet más emberek vannak, más céljaik vannak, nagyobb a keret, pont beleférsz - sosem lehet tudni. :3
Csak tényleg ne engedd, hogy kihasználjanak, ha nem adják meg a minimálárat, ami legalább az órabéredet fedezi, akkor ne menj bele. Nem jársz jól, hidd el. Tapasztalat. Én is úgy voltam vele, hogy ha kis pénz, az is jobb, mint a semmi, de tévedés. Rá fogsz jönni, hogy csak megutálod az egészet - pláne, ha nagyobb projectről van szó. =(

Nem vagy szerencsétlen. Én is kb 14 éves koromtól kezdtem fontolgatni, de bátortalan voltam. 24 évesen kezdtem el, de csak egy kört futottam. 2 megrendelésem lett kiadóktól, mindkettőt kifizették (nagyon keveset), az csak az egyik jelent meg, pont a kevésbé nagy volumenű. Azóta dolgoztam gyerekmagazinnak is - befuccsolt, 2 havi bérem bánja. Most 30 vagyok, ismét neki neki akarok vágni, de most már kicsit határozottabban. De hidd el, nekem sem lesz könnyű - nem tudom, mi az, amit a kiadók hajlandóak kifizetni ma Magyaroszágon. Viszont tudom, mi az a pénz, ami alatt nem vagyok hajlandó felemelni a ceruzát. A sok megbízás itt DA-n segített kiismerni magamat egy kicsit. =)

Szóval HAJRÁ!
És ha segítségre van szüksged, nyugodtan szólj. Továbbá, ha megóbálod, mesélj, kíváncsi vagyok, hogy megy. Ha akarod én is beszámolok majd, hogy nálam mi újság. De majd csak november végén esek neki a feladatnak. ^^
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 31, 2012  Student
igazán köszönöm a segitésget, egészen kedvet kaptam ehhez a dologhoz.
Azt mondod annyit kell csak tennem hogy a bescannelt rajzaim közül 5-6 lejobbat elküldök bizonyos kiadóknak és odairom hogy meseköynv illusztrációs vagy könyvfedél illusztrációs munkát keresek?
Ez így elég könnyűnek hangzik de sok helyről hallottam hogy itt már szó van adózásról meg minden egyébről. bankkártyám már van és kaptam is nyáron két kissebb digitális megbizást darabonként ötezer forintért. Szerinted ez egy jó ár? Megéri ennyiért dolgoznom?
Visszatérve az adózós meg egyéb dolgokhoz, a kiadok csak simán kiadják a feladatot (pl csinálj nekünk 10 darab illusztrációt mondjuk magyar népmeséhez ebben meg abban a méretben) aztán elkészül, bankkártyára küldik a pénzt énmeg elküldöm?
Vagy ez az átadás dolog hogyan működik?
Ne haragudj a sok kérdésért de te oylan tájékozottnak tünsz és igazán jól jönne egy kis segitség : ) nem sokan vannak körülöttem akik értenek ehhez illetve probálkoztak már ehhez hasonlóval.
Reply
:iconpagodacomics:
PagodaComics Featured By Owner Nov 5, 2012  Professional General Artist
SZUPER! = D
Úgy van ezzel, mint minden mással, semmi sem fenékig tejfel, de ha ezzel szeretnél foglalkozni, akkor egyszer el kell kezdeni valahol. :)

Én pontosan ezt fogom tenni. Már el is kezdtem válogatni az odavágó rajzok közül.
Természetesen a szerződésben le lesz fektetve, hogy ki fizeti meg az adót. Itt nem minden olyan egyszerű azért. A legtöbb kiadó azt akarja, hogy legyél vállakozó és adj számlát. Nos kiválthatsz számlaszámot magánszemélyként is (én megtettem anno) és az nem jár semmi extra kötelezettséggel, akkor adhast számlát, de az a fajta nem tetszett egy kiadónak sem, úgyhogy a végé én mindig "egyszeri megbízási szerződést" kötöttem velük. Úgy tudom, ilyen esetben nekik kell befizetni az adót. Ha tudsz rendes vállalkozói számlát adni 8rokon, ismerős által), akkor viszont majd neked kell leadóznod utána, ezért figyelj oda, hogy mennyiben állapodtok meg - neked is maradjon valami.

5000Ft, attól függ, mennyit dolgoztál vele. Sajnos jelen pillanatban, amíg nem futottál be, úgy tűnik, ma M.o-on a minimálbérnél nem számíthatsz többre a szakértelemmel. De legalább AZT kérd el. Ami véleményem szerint kb 1000Ft/óra, tisztán (most azért sokan optimistának tartanak ezzel, mivel van, aki még mindig 500 ft-ért melózik, ami pedig a 10 évvel ezelőtti McDonalds ár csak úgy mellesleg). De hadd mondjam el, amerikában 9$ a minimálbér, ami valamivel több, kb 2000Ft/óra.
NA, szóval, ha a tervezéssel, kommunikációval kivitelezéssel együtt nem töltöttél el 5 óránál többet a képpel, akkor szerintem jó vagy vele. Kezdetnek jó. Akkor lesz az igazi, mikor már nemcsak az idődet, de a SZAKÉRTELMEDET is megfizetik. De ott még én nem tartok, én sem vagyok profi, csak csináltam már ilyet.

Én egyszer dolgoztam a Cser kiadónak, ott személyesen beszéltem velük, mutattam a képeket, vittem be a kész anyagot, fizettek ki, mert helyben volt.
A Tóth Kiadó viszont Debreceni, egyszer sem találkoztam velük. Levélben intéztük a szerződést, e-mailben tartottuk a kapcsolatot és levélben küldtem el nekik a kész anyagot is (digitális formában CD-n). A pénzt átutalták, ha jól emlékszem.
De amikor külförldre dolgoztam (pl animációhoz hátterek), akkor minden digitálisan történt, fizetés pedig PayPal-on keresztül. (amúgy ezt javaslom, ha még nincs neked, PayPal jól jöhet főleg külföldi megrendeléseknél, vagy akár vásárlásoknál, biztonságosabb, mintha a bankártyaszámodat adnád meg mindenfelé).

Semmi gond, igazából örülök neki! Én sem ismerek sok embert, aki mesekönyv illusztrációkkal szeretne foglalkozni (és tehetséges is), szóval öröm látni a lelkesedésedet. Remélem kitart. :3
És bocs a hosszú válaszért. Ha gondolod legyen e-mail inkább..?
Ha akarod, majd elküldöm neked amit a kiadóknak szánok, és a válaszaikat. Valszeg keményebb most a piac, mint 5 évvel ezelőtt a gazd vaálság előtt, de kit érdekel. Én akkor is ezzel szeretnék foglalkozni. XD
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Nov 5, 2012  Student
ooo én csak örülök a hosszú válaszoknak : DD
jhaj olyan olyan bonyolultnak tünik ez az egész az adózással meg nemtudom, kár hogy nemcsak belenyomják a markomba a pénzt azt puszi : ) egyébként fennvagyok elég gyakran MSN-en, nemsokan használják mostanság de én még mindig nagyon szeretem. Neked van?
Reply
(1 Reply)
:iconallurite:
Allurite Featured By Owner Oct 16, 2012  Hobbyist Writer
I love the smoke, and as usual, the detail you put into the clothing is amazing!:love:
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 17, 2012  Student
thankss : D
Reply
:iconyoolchie:
yoolchie Featured By Owner Oct 14, 2012
Hű, micsoda színorgia! Király! :clap:
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 14, 2012  Student
köszi : D
Reply
:iconaudelade:
audelade Featured By Owner Oct 13, 2012  Hobbyist Digital Artist
Wáó, ez milyen rohadt jó már : D Remélem nyertél/nyersz vele.
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 13, 2012  Student
köszi, meg a drukkolást is : D
Reply
:iconmarcsesz:
Marcsesz Featured By Owner Oct 13, 2012
Akarok egy olyan mesekönyvet, ami így van illusztrálva *-*
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 13, 2012  Student
ez a célom egyébként hogy ezzel foglalkozzak : D uyhogy ha minden jól megy majd egy 10 éven belül
Reply
:iconmarcsesz:
Marcsesz Featured By Owner Oct 21, 2012
*_________*
Reply
:iconcrazyalexis:
CrazyAlexis Featured By Owner Oct 12, 2012
Beautiful colours! <3
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 13, 2012  Student
thank you : 3
Reply
:iconnaeviss:
Naeviss Featured By Owner Oct 12, 2012  Student Traditional Artist
Úúúristen úúristeeeennn de jóóó.... *w* Waaaaaaahhh...
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 13, 2012  Student
uuuuu köööszi : D
Reply
:iconaranyalma:
Aranyalma Featured By Owner Oct 12, 2012  Student Artist
Gyönyörű és nagyon ötletes,szép alkotás : ).
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 13, 2012  Student
köszönöm : D
Reply
:iconmightymeller:
MightyMelleR Featured By Owner Oct 11, 2012
such bright colors! I love it!
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 12, 2012  Student
thank you : D
Reply
:iconmightymeller:
MightyMelleR Featured By Owner Oct 16, 2012
'course!
Reply
:iconnvs22:
nvs22 Featured By Owner Oct 11, 2012  Hobbyist General Artist
Very nice, love the colors
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 12, 2012  Student
thanks : D
Reply
:iconnataszek:
nataszek Featured By Owner Oct 11, 2012  Hobbyist Traditional Artist
I don't know what's that but this is amazing. colours, design of his clothes, these animals and composition!
I love it!
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 12, 2012  Student
ahww thank you honey : D its a hungarian traditional tale. im happy you like it
Reply
:iconnataszek:
nataszek Featured By Owner Oct 12, 2012  Hobbyist Traditional Artist
oh I wanna read it! what is it about? You think it is possible to find it in english?
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 13, 2012  Student
i think not : S but you can watch the little video : D
[link]
Reply
:icontrappiti:
trappiti Featured By Owner Oct 11, 2012
*-* eszméletlen jó!
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 11, 2012  Student
köszönöm : D
Reply
:iconel-niphrendil:
El-Niphrendil Featured By Owner Oct 11, 2012  Hobbyist Digital Artist
Oké... mostantól ez a kedvenc képem tőled :D Nagyon tetszik amkoncepció, az ügyesen beépített népi magyar elemek, a szereplő arca és minden más :D A színek is teljesen lenyűgöztek. Imádom
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 11, 2012  Student
köszönööm örülök h tetszik : D
Reply
:iconwanda-soulmeetsbody:
wanda-soulmeetsbody Featured By Owner Oct 11, 2012  Hobbyist Traditional Artist
állati jó lett:D
Reply
:iconhazumonster:
hazumonster Featured By Owner Oct 11, 2012  Student
köszi : 3
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
October 11, 2012
Image Size
3.4 MB
Resolution
1976×1356
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
3,195 (1 today)
Favourites
274 (who?)
Comments
72
Downloads
28
×